Sziget Fesztivál 2015 – Ötödik nap

Budapest, Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget), augusztus 16.


A súlyos gitárzenék békétlenebb rajongói körében a piros baseballsapka többnyire vörös posztóként funkcionál. Ám - Fred Durst ide vagy oda - még ők sem kérdőjelezhetik meg, hogy fél 8-kor a Szigeten elsőként fellépő Limp Bizkit makulátlan koncertzenekar.   

Ám az elektróhíveknek sem kell túl messzire menekülnie a fesztivál legnevesebb objektumától, fél tíztől ugyanis a holland Martin Garrix igyekszik egy kiváló záróbulival örvendeztetni meg az egybegyűlteket. Akik pedig még mindig rendíthetetlenül hisznek az analóg formátumban, vígan melankóliázhatnak az indie-folkzenész, Passenger koncertjén.  


Hogy ne csak az EDM-ről szóljon az est további része: az A38-nál éjfél előtt kezd a Milky Chance, amely német kettős elektroakusztikus téren domborít; utánuk pedig a francia C2C loop-zsonglőrei jönnek. Eközben a Colosseumban a thai DJane, Nakadia csillantja meg tech-house tudását. Szintén gyönyörű nők a pultban: az Arénában 1-kor pakolnak elektrót az ausztrál Nervo nővérek. Az ereszd el a hajam itt Sander van Doornnal folytatódik, míg az A38-on 3-kor a Sigma veszi át az irányítást. A brit d&b-duó alternatívája lehet az Arénában 4-től az osztrák Observer, aki a trance és a progressive house felé tereli a záróbulit.  

Megjegyzések