Sziget Fesztivál 2015 – Nulladik nap

Budapest, Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget), augusztus 11.


A nulladik napon két olyan kishölgy is fellép, aki külsőre akár pultos is lehetne a legközelebbi tejivóban, ám közönség előtt azonnal dívává válik: 20.15-től az A38 színpadon a belga Selah Sue mutatja be Reason című nagylemezét.   

Koncertjéről még időben (fél10) átérünk a Nagyszínpadra, melynek mai főattrakciója a Florence Welch vezette Florence + the Machine. Előttük a Quimby bizonyítja sokadszorra, hogy szigetes performanszaikon képtelenek hibázni. A technikás és tökéletesen eklektikus metálban utazó Subscribe-ot is érdemes elcsípni, a csapat ugyanis hó végén búcsút vesz a közönségtől. 


A Tribute színpadon kezdhetjük az „afterozást”, ahol 23-tól a LB27 ad Bob Marley-műsort. Aki még a reggae műfajnak hódolna, az hajnalig megteheti az Afro faluban, dj Azou körében. Óriási neo-soul bulit csap eközben az A38-sátorban a londoni Jungle kollektíva. Igazi ibizai szettel készül a brit Laura Jones, aki éjféltől uralja a Colosseumot; eközben az utrechti Skill Behaviour dobbasszusa a Dorkónál csíphető el.

1:30-tól az A38 psytrance-szel csábít: az izraeli Infected Mushroom varázserdejéből 2-kor az argentin Hernan Cattaneo latino house bulijára kattanhatunk át. Hogy a mai műfaji káosz teljes legyen, az A38-ba az amszterdami Yellow Claw trió hoz 3-ra trap-moombahton-kevercset. 

Megjegyzések