Sziget Fesztivál 2015 – Negyedik nap

Budapest, Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget), augusztus 15.


A „ritka, mint a metál a Nagyszínpadon” szólás keletkezési ideje ma is vita tárgyát képezi a kutatók körében, a tendenciát 17.45-kor a Hollywood Undead mindenképp igyekszik megtörni.   

A Los Angeles-i alakulat olyan elánnal ötvözi a hiphopot a súlyos riffekkel, ahogy azt utoljára a Judgement Night album előadóitól hallhattuk. Legalább ekkora attrakciónak ígérkezik fő műsoridőben a műfordítói bravúr következtében Oroszlánkirályként is elhíresült Kings Of Leon. Aki pedig látens Kusturica-karakterekkel szeretné múlatni (vagy mulatni) az időt, annak Goran Bregovic lehet a tökéletes választás a Világzenei Színpadon. 


22-tól az A38 színpada a brit hölgyeké. Elsőként Foxes látható: a dance-pop rókatündért az A-kategóriás soul-pop énekesnő, Paloma Faith revüműsora követi. A koronát az estre itt a Nero elektro-partyja teszi fel: A Világzenei színpadon fél1-től a spanyol DJ, Lord Sassafras hinti a világ népeinek napfényes folkját. 1-től az Arénában svéd elektro house szól, Alessótól, majd a holland house duó, a Bassjackers zúz. Az A38-on zárnánk a napot: 3-tól brazil drum&bass őrület indul, Marky és Stamina jóvoltából. 

Megjegyzések