Sziget Fesztivál 2015 – Harmadik nap

Budapest, Óbudai-sziget (Hajógyári-sziget), augusztus 14.


Bár a Tudósok „éhgyomorra” (fél 5) akár megterhelő is lehet, avantgárd terén harcedzett egyedek bátran indíthatják a mai napot a Petőfi Rádió Színpadnál; desszertként pedig a Nagyszínpadon a walesi-görög indie díva, Marina kínál Frootot.   

És hogy mit adott nekünk a Subways? Hát pl. minden idők egyik legnagyobb indie rock himnuszát, a Rock & Roll Queent, valamint megannyi kifogástalan budapesti koncertet. A brit trió a hajó után immár az A38 Színpadon is elcsíphető a kora esti órákban. A helyszínt pedig később sem ajánlatos elhagyni, ugyanis a New Jersey-i illetőségű Gaslight Anthem feszes rock’n’rollja is hibátlannak ígérkezik. 


20.15-től Jamie Woon soul-dubsteppel tartana itt, a Nagyszínpadot 21.30-kor pedig Avicii robbantja be. A svéd partyhimnusz-gyáros után erős váltásként a tengerentúli kelta punkot nyomó Dropkick Murphys-t ajánljuk. Az Arénában 1.30-tól a holland Blasterjaxx kettőse progresszív house-t, míg az A38-ban a szlovén Gramatik funkot és soult gyúr az elektróhoz. Eztán ott marasztal a Pendulum „kistesója”, a műfajokat vadul elegyítő ausztrál Knife Party duó, akik mostanában Tom Morellóval is kollaborálnak!  

Megjegyzések