Norma Jean a Dürer Kertben

Budapest, Dürer Kert, április 14. 19:00

A Mortificationtől a Stryperig számos formáció cáfolta azt az állítást, miszerint a hívő keresztények nem ismerik a torzítópedál fogalmát. A kezdetek kezdetén a Norma Jean egyike volt azoknak, akik a leghatározottabban igyekeztek eloszlatni az említett tévhitet.   

A georgiai formáció ugyanis eleinte egyike volt a legzajosabb és legkomplexebb metal/mathcore formációknak, ugyanakkor szövegeikben előszeretettel értekeztek vallásos témákról. Egy énekesváltást követően azonban lemezről-lemezre közérthetőbbek és befogadhatóbbak lettek, attól azonban továbbra sem kell tartani, hogy a Norma Jean a rádiós lejátszási listák élére ugrik. A zenekar tavaly jelentette meg Wrongdoers című hatodik nagylemezét, így a koncerten ez az anyag kerül előtérbe.
 
A kanadai Liferuiner anno csupán azért indult, hogy gúny tárgyává tegyen egyes képmutató staight edge formációkat, ám a viccbandából idővel komoly metalcore alakulat vált. A komplex post-hardcore-ban utazó Night Verses az est talán legdallamosabb fellépője, szerzeményeik a súlyos gitárok mellett pszichedelikus elszállásokban is bővelkednek. Meglehetősen hasonló műfajban utazik a francia Branson Hollis is, akik az est folyamán elsőként lépnek színpadra.

Megjegyzések