KOAN Sound és Digitalism az Akváriumban

Budapest, Akvárium Klub, április 12. 22:00

Egy olyan fullextrás este várható, amikor számos elektronikus műfaj terítékre kerül, az ismertebbektől (breaks, dubstep) az indietronicán át a moombahcore-ig és a trapstepig. A brit és germán sztárduókon kívül hazai erősségekre is számíthatunk.   

A Nagy Hallt a győri Sikztah tárja fel, közeptempóra játszó, breaksben úszó szettjével. Majd hajnali egykor lép színpadra a Koan Sound, a 2008-ban alakult bristoli duó a zen buddhizmusra tesz egyértelmű utalást. A villanás-szerű felismerésekhez vezető utat azonban ők ZENei megoldásokban képzelik el. Az OWSLA kiadó által közreadott legutóbbi, Dynasty című EP azoknak a hallójáratait birizgálja kéjesen, akik a 80-as éveket idéző szintihangokat szeretik. Skrillex pártfogoltjai a dubstep címke alól több irányban is kilógnak: a tág elektronikus megnevezés már inkább lefedi azt a hanghullámzást, amit nem restellnek funkból, törtekből vagy éppen ambientből, glitch hopból, illetve távol-keleti dallamfoszlányokból összegyúrni.
 
Fél 3-kor veszi át a stafétát Will Weeks és Jim Bastow kettősétől a Digitalism. A hamburgi csapat mestere annak, hogy a rockot tánczenébe oltsa. A tizedik évét taposó alakulat kapcsán nem túlzás az elektro-punk és indietronica jelzőkkel dobálózni: Jens Jence Moelle és İsmail Isi Tüfekçi ugyanis a 2007-es debütalbumán, az Idealismon Cure-t dolgozott át, majd hatalmas fesztiválok népét is pogóztatták, élen a Coachellával. Nem úszta meg példaképük, a Daft Punk, illetve a White Stripes vagy a Muse sem, hogy remixeikkel bombázzák a hallgatóságot. Tavaly a Kitsune label jelentette meg a Lift című EP-jüket, mely a mélyből felfelé szállít, az eufóriát célozva.
 
Hajnali 4-től indul a budapesti Stereokillaz moombahcore-ral is kecsegtető műsora.

Megjegyzések