Hybrid DJ's, Resistance & Steve Thorpe a Corvintetőn

Budapest, Corvintető, április 12. 22:00

Az egy évvel ezelőtti Hybrid-fellépést akkora érdeklődés övezte, hogy még egy (lemezjátszó)tűt sem lehetett leejteni. Egyértelmű volt tehát Metháék számára, hogy a walesi Chris Healingst újra meg kell hívni. A bónusz manchesteri ütemtörés lesz.   

A Hybrid-es Chris a 90-es évek elején DJ-ként kezdte munkálkodását, így mikor soundsystemként érkezik, akkor ezt a koncentrált hangulatot szeretné visszaadni. A Mike Trumannel közös, majd Charlotte James énekesnővel kiegészülő, ’96 óta aktív swasea-i csapat lelke a lemezjátszó mögött nem feledkezik meg a progresszív house és nu skool breaks alapokról sem. Természetesen az őt mostanában foglalkoztató zenék – remixek és új, vagy újjá varázsolt számaik – ismertetését is célul tűzi ki. Az összegző duplaalbumuk után videojáték- és filmzenék kerültek ki tavaly kezeik alól, és még mindig csiszolják az ötödik, elborultabbnak szánt lemezüket.
 
A manchesteri ütemtörő, Steve Thorpe szintén majd’ 20 éve van a pályán, és a patinás, másfél évtizedig rendszeresen működő Tangled Breaks-klubsorozat is a nevéhez fűződik. Az éjszakai életben megesett kalandjait fotókkal, sztorikkal és flyerekkel telepakolt könyveiben is közreadó DJ 2008 után már főleg saját estjét, a Lowdown and Dirtyt viszi. Kollégája, Resistance alig 5 éve, hogy belecseppent abba a közegbe, ahol Elite Force vagy Krafty Kuts mellett bizonyíthatja, hogy igencsak ért a népek táncoltatásához. Az egyszemélyben basszusnehéz elektronikát toló DJ, promóter illetve klubtulaj a kisebb helyeknek szóló Breakspoll-díjat is kiérdemelte 2012-ben. Most mi is belekóstolhatunk, milyen is az a techno-elektro-breakbeat-house koktél, amivel az U&A Boat partyjára és számos neves fesztiválra is hivatalosak ez utóbbi brit urak.
 
Metha, Mira, Lucky23 és Retroid továbbra is a mottóhoz hűen, progresszíven breakeltet: Be Massive!

Megjegyzések