Flynn: Ezt az albumot nem lehet elkapkodni

Az eredetileg tervezett október helyett végül csak februártól stúdiózik a Machine Head az új nagylemez dalaival. A zenekar indokai szimplák: nem érezték még eléggé késznek az anyagot ahhoz, hogy nekiálljanak a felvételeknek. A 2014-es megjelenési céldátum egyelőre azért maradni látszik…


„Azt mondtam, október végétől stúdióba vonulunk, de az a helyzet, hogy nem álltunk készen erre, hiába próbáltuk kihozni magunkból a legtöbbet ennek érdekében”, írta blogjában Robb Flynn énekes/gitáros. „Idén januárban kezdtünk el írni, de a basszgitárosi meghallgatások, Jared MacEachern betanítása, a turnéfelkészülés, a Mayhem fesztiválturné és Jared új dalokba való bevonása közepette hiába tértünk vissza szeptemberben a dalszerzéshez, egyszerűen nem készültünk el a nótákkal. Összesen talán ha négy hónapot tölthettünk a számok megírásával az addig eltelt kilencből, és ha októberben tényleg elkezdtünk stúdiózni, abból csak az lett volna, hogy összecsapjuk az egészet. Ez egy fontos lemez számunkra: új kiadónál, új taggal, az Unto The Locust után minden szem ránk szegeződik. Ezt az albumot nem lehet elkapkodni vagy siettetni, mert óriásinak kell lennie, klasszikus Machine Headnek. Időtlen lemeznek. A Nuclear Blast egyetértett velünk, és azt mondták: hé, kit érdekel, hogy áprilisban vagy augusztusban jelenik meg? Öt év múlva úgyis mindenki csak arra fog emlékezni, hogy jó volt-e vagy sem. Üdítő volt ez a reakció, és hálásak is voltunk miatta nekik.”

A banda a mostani állás szerint február elejétől kezdi meg a felvételeket, egyelőre öt-hat többé-kevésbé kész demóval rendelkeznek. Az elkészült ötletek között olyanok vannak, mint a Killers & Kings, az Ojos De La Muerte, a Night Of The Long Knives, a Beneath The Silt és a Sail Into The Black, amely utóbbi az egyetlen igazán hosszú számnak ígérkezik a lemezen, a banda ugyanis most már szinte bizonyosan visszakanyarodik a rövidebb, direktebb és szimplább felépítésű témákhoz.

Megjegyzések