Akusztikus est pénteken: Basket Case, Csakusztik

Akusztikus est péntek 13-án, a Cinema Rock Cafe-ban

Fránya egy nap az a péntek tizenhárom, s még decemberben is újra beköszönt. Persze mindez csak a babonásoknak okoz leginkább gondot. Aki nyúl, az pedig várjon csak nyugodtan, húsvét még messze van! Ellenben a Cinema Rock Cafe ezen az estén is (a hideg tekintetében átvitt értelemben) tárt kapukkal várja vendégeit, némi óvatossággal. A hangos zenebona helyett akusztikus produkcióval szolgálnak a fellépő zenekarok. A Green Day tribute zenekarként ismert Basket Case repertoárja továbbra is az anyazenekar slágereiből áll, az előadásmód változik. A koncert külön érdekessége, hogy ilyen műsort nem gyakran látni-hallani a srácoktól! Társuk a zenét kedvelő és művelő fiatalokból álló Csakusztik, melynek jelenlegi dallistáján főleg feldolgozások szerepelnek, stílustól függetlenül, saját hangszerelésben, legyen az John Newman, Monsters and Men vagy éppen Daft Punk, garantáltan mást (netalán jobbat?) kapsz, mint amit az eredeti felvételeken megszokhattál!  

December 13. (péntek) – Akusztikusan Feldolgozva

Fellépők: Basket Case (Green Day tribute), Csakusztik
Belépő: 690Ft (éjféltől ingyenes)
Kezdés: 20.00

https://www.facebook.com/events/437647106357965/

Basket Case

Egészen 1986-ig vezethető vissza az anyazenekar története, amikor Billie Joe Armstrong és Mike Dirnt útjára indította Sweet Children nevű csapatát, melyről váltottak végül a Green Day névre, melynek hosszú évek közös munkája révén lett állandó tagja Jason White gitáros és némi kihagyással Tré Cool dobos. Legnagyobb sikereik közt két évtized is eltelt, az első nagy durranást az 1994-es Dookie hozta, hasonló népszerűséget csak a 2004-es American Idiot című lemezük ért el.

Ellenben népszerűségük alább nem hagyott, megannyi díjat gyűjtöttek be, többek közt az MTV Music Awards és a Grammy gálákon is. Mivel folyamatosan fejlődtek és képesek voltak kiszolgálni az igényeket, dalaik rendszerint a rádiók és zenei csatornák műsorán is visszaköszöntek, az ezredforduló után tapasztalt, pop-rock felé hajló váltásuk is előnyükre vált, s megőrizték addig kiharcolt helyüket a zenei palettán. A Basket Case ezen bő két évtized munkásságából szemezgetve állítja össze műsorát, összegyűjtve a kaliforniai csapat legnagyobb slágereit, hogy közvetítse és élő hangszerelésben is közvetíthesse a rajongók számára.



Csakusztik

Zenét kedvelő és művelő fiatalok. Akusztikus zenét játszanak, a repertoár egyelőre főleg feldolgozásokat tartalmaz.

Csakusztik tagjai:

Petrányi Viktória -ének
Finy Marcell - basszusgitár, tangóharmonika,
Hikisch Gergely - cajon
Zemlényi Andris - gitár

http://www.cinemarockcafe.hu
http://www.facebook.com/cinemarockcafe

Megjegyzések