Elhunyt a Grammy-díjas zenész

48 éves korában elhunyt Peter Rauhofer, díjnyertes dj. Ő készítette Cher Believe című slágerének Grammy-díjat nyert disco remixét. Az osztrák zenésznek – aki Club 69 néven futott – agytumora volt. A dj kedden halt meg New Yorkban. 

A sztár Facebook oldalán megjelent üzenetben menedzsere, Angelo Russo azt mondta: a zeneipar egyik igazi hősét veszítette el.

„Zenéjén keresztül Peter örökké élni fog. A legfényesebb csillagok mindig túl korán hunynak ki” – tette hozzá.

Rauhofer – aki a Star 69 nevű house kiadót alapította – az 1990-es évek eleje óta élt New Yorkban.

2000-ben Club 69 néven nyert egy Grammy-t az év remix készítőjeként, Cher 1998-as Believe című number one slágerének feldolgozásáért.

A Recording Acadamy elnöke, Neil Portnow közleményben rótta le kegyeletét, innovatív és áldott előadónak nevezve Rauhofert.

„Hatása az EDM-re (electronic dance music – a szerk.) folytatódni fog inspirálva a zenerajongókat és mozgásban tartva őket” – mondta.

Rauhofer egyéb munkái között szerepelt együttműködés Britney Spears-szel, Rihannával, Janet Jacksonnal és Christina Aguilerával is. Producere volt számos Madonna-remixnek, köztük a Nothing Really Matters és a Get Together.

Dj Sharam Grammy-díjas producer a Twitteren azt írta: sokkolta és lesújtotta a zenész halála.

„RIP Peter Rauhofer” - mondta Nic Fanciulli, a Saved Records nevű londoni kiadó tulajdonosa. „Köszönjük azokat a lenyűgöző felvételeket” – tette hozzá.

A dj-t Bécsben élő édesanyja, Helga gyászolja.

-kiko-

Megjegyzések