Takáts Eszter

Alig egy évtizede, hogy egyetemistaként autodidakta módon dalszerzésre adta a fejét a pécsi születésű Takáts Eszter. A pécsi egyetem komolyzenei képzése mellett a Pécsi Kamarakórusban csiszolta hangját.
 

Az eltelt évek alatt számos formációban adta tanúbizonyságát tehetségének, színpadra termettségének. A 2009-ben megjelent Ha egy nő szeret… című második szólóalbuma már az érett dalszerző alkotásait vonultatja fel. Népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy Európa számos országából érkeznek felkérések, dalai koreográfusokat, festőket, szobrászokat ihletnek meg.

Pályafutása során számos eredményt ért el, melyek közül kiemelkedik a Veszprémi Utcazene Fesztivál, melyet 2008-ban megnyert. Fellépései közül kimagaslik a 2010 év, melyben Bécsben a Pécs-Beach 2010 rendezvény keretében lépett fel, majd Párizsban két fellépés, a Zene Ünnepén, illetve egy kerületi nyári fesztiválon, végül Isztambulban zárult a kis európai körút, mely a Pécs Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében megvalósult két koncertet jelentette pécsi zenésztársakkal.

A 2006-ban megjelent Rövidtáv, majd a 2008-ban, a GumiZsuzsi-féle formációban elkészített és kiadott nagylemez, a zenekar nevét kifordító Kaucsuk Suzie, majd a 2009-es Ha egy nő szeret című második szólólemez után Takáts Eszter most egy új zenekari felállással és egy új lemezzel jelentkezik: Eszter és zenekara: Szívautomata. A várható megjelenés szeptember 5. az ehhez kapcsolódó koncertekkel. A produkcióhoz egy kortárs táncjáték is kapcsolódik Góbi Rita társulatával együttműködve (www.gobirita.hu). Az előadás szerkezete szorosan kapcsolódik az énekes és zenekara mondanivalójához. Egy „felerősítése” a zenei koncertek világának, ahol a szórakozni vágyók egy színesebb, mozgékonyabb és teljesebb élményben részesülhetnek. Tervezett turnéállomások: Pécs, Debrecen, Szombathely, Veszprém, Szeged, Zalaegerszeg, Győr, Sopron, Miskolc, Nyíregyháza.

„A kezdetben kávéházi hangulatú, lounge-os zenét játszó Takáts Eszter és formációja most inkább akusztikus, sanzonos, ugyanakkor mozgalmas, de olykor mégis izgalmasan elmélyült zenét játszik, továbbra is dicséretes módon ontva az önreflexív, személyes témájú, magánéleti, elsősorban kapcsolatokról vagy azok hiányáról, kiüresedésről, felszínességről, vágyakról szóló szövegeit. A jelenlegi felállás magáért beszél, a tagok mindegyike bizonyított már.”

Az előadó honlapja:
www.takatseszter.hu

Megjegyzések