Sziámi

Kontroll Csoport feloszlása után Müller Péter Iván és Bárdos Deák Ágnes együtt maradt, és Sziámi-Sziámi-ként folytatták azt, amit tulajdonképpen addig is tettek.
Időszakonként más-más néven is dolgoztak, így volt Sziámi Tao, Müller Péter Sziámi, Sziámi Ultrarock, Sziámi Zenei Társulat, de felléptek After The War és Mad Max néven is. Az MHV-tól (Wilpert Imrétől) ígéretet kaptak arra, hogy kiadhatnak nagylemezt, de a stúdiómunkálatok után elakadt a folyamat. A lemezgyár részéről a szövegek nem voltak elfogadhatóak (mint a Kontroll Csoport esetében), csak úgy adták volna ki, ha megváltoztatják azokat. Ebben az esetben viszont az már nem a Sziámi lett volna, így soha nem jelent meg a felvett, kész anyag.
Szövegeik néhol nihilisták, depresszívek voltak, ez pedig nem fért bele a "legvidámabb barakk"-koncepcióba. Ettől függetlenül a Sziámi létezett, természetesen sok olyan anyag is van, ami csak másolt kazettákon terjedt, s terjed még ma is. Két videoklipel szerepeltek a "Moziklip" cimű filmben. 1994. április 3-án, Budapesten, a Siketek Sportcsarnokában tartott koncerten osztogatott "ajándékkiskazetta" (Dervistánc) forgalmazásba nem került, de a rajta található számok a következő anyagra felkerültek. Müller Péter nevéhez fűződik az "Ex-kódex" és a "Mi jut eszedbe az énekesnőről?" cimű filmek rendezése, de a Diáksziget kitalálása és megszervezése is.
2006. március 17-19 között 2 napon át folyamatosan zenéltek, ezzel bekerültek a Guinness rekordok könyvébe.

Az előadó honlapja:
www.sziami.hu

Megjegyzések