Shlomi Aber az Akváriumban

Budapest, Akvárium Klub, március 30. 22:00

Az izraeli tech-house DJ már a 2010-es albumának címével (Chicago Days/Detroit Nights) is büszkén vállalta, hogy a chicago house és a detroit techno letagadhatatlan hatást tett rá. Ehhez még hozzájön, hogy ráadásul nagy funk- és jazzrajongó is.

A Tel Aviv-i srác már 13 évesen sem Michael Jacksonra ugrált, hanem Mad Mike-ra. Aztán 2006 táján robbant nagyot, amikorra ez a - Stuart, Moonline, Odie, Thomas Borza, Mihail Kormos és Mateo&Spirit fémjelezte - party is visszarepít.

A díjesős debütálásra Pete Tong és Josh Wink is felfigyelt, az újgenerációs DJ költői című kompozícióira Renaissance, Desolat, illetve Cocoon cimke is felkerült. Saját, Be As One Recordings nevű kiadója pedig komoly underground tényező. Tavaly nyáron, a Loco Dice-féle Desolat által kihozott Rough Steps-EP-jének lüktető ütemeiben tetten érhető a jazz és a funk mellett az acid is. Elhatárolódik a poposodó, deep house-ra hajazó kusza irányoktól, viszont a minimáltechno és a vintage hangzás összeboronálása felé lép tovább. A Mogglival készült, Janis Joplin(!)-hatású, vokális Foolish Games ezt jól példázza. Álmai zömét már elérte, de nagy vágya, hogy Thom Yorke-nak vagy Eddie Veddernek dolgozzon be producerként még beteljesületlen.

Megjegyzések