Paul Gilbert a Hajón

Budapest, A38 Hajó, március 30. 20:00

Akik a kilencvenes évek elején az MTV (értsd: Music Television) jóvoltából ismerkedtek meg a Mr.Biggel, könnyen hihették, hogy egy Spin Doctorshoz hasonló one hit wonderrel van dolguk.
 
Valójában azonban egy meghatározó hard rock formáció volt egy világklasszis gitárossal. Bár a zenekar néhány éve újraalakult, Paul Gilbert szólókarrierjét ez aligha befolyásolta. Gilbert 13 évesen alakította meg első zenekarát, melynek Paradise helyett végül Paradiz lett a neve, mivel mindössze ennyi fért ki a csapat lábdobjára. Első komoly zenekara a Racer X éveiben már erős szakmai sikereket ért el, és 18 évesen a legfiatalabb gitárosként került be a hollywoodi Guitar Institue of Technology oktatói közé.

A zenész elkalandozott a blues, a jazz, a progresszív és a komolyzene felé is, ám továbbra is megmaradt tősgyökeres hard rock zenésznek. A 2007-es G3 turnén olyan pályatársakkal állt egy színpadra, mint Joe Satriani és John Petrucci, ezen kívül megannyi zenei projektben vett részt. Vibrato című szólólemeze tavaly jelent meg: bár az album meglehetősen experimentális hangvételűre sikeredett, a kísérletezős részek a legkevésbé sem mennek a szerzemények rovására.


Megjegyzések