Michael Jackson cirkuszi kreativitással fűszerezve

Michael Jackson dalai, víziói és álmai találkoznak a Cirque du Soleil cirkuszi társulat kreatívitásával 2013. február 5-6-án a Budapest Arénában. A jegyértékesítő Live Nation részéről Márkus Évát kérdeztük.

A turné októberben indult, Magyarországra pedig februárban érkezik meg: milyen tapasztalatokat gyűjtöttek eddig a produkció kapcsán?
Az Immortal show premierjét 2011 őszén tartották meg, majd az egyéves egyesült államokbeli turné után, 2012. október 12-én volt az európai premier Londonban. Az előadást eddig csaknem 800 ezer ember látta, alapvetően teltházzal fut mindenhol. Michael Jackson dalai, víziói és álmai találkoztak a Cirque du Soleil társulat kreatívitásával, valamint legendás előadásmódjukkal, így egy valóban teljesen egyedi, mindkét rajongótábornak felejthetetlen élményt nyújtó show született.

Hányan vásárolták meg eddig jegyeiket? Mekkora az érdeklődés a hasonlóan nagy magyarországi produkciókkal összehasonlítva?
A jegyek folyamatosan fogynak, hasonlóan az összes többi magyarországi Cirque du Soleil előadásnál is tapasztalt ütemben. A társulat eddigi magyar előadásait átlagosan 20 ezer néző látta itthon, ez komoly hazai nézőszámnak számít még a nagy világsztárok között is.

Külföldön milyen nézőszámmal futott a műsor?
Az adott országtól és várostól függ, hogy mennyi előadást vállalnak be, természetesen Londonban több előadás és nagyobb nézőszám lehetséges, mint Budapesten, szimplán a méret különbségéből adódóan. A produkciót eddig csaknem 800 000 ember látta 14 hónap alatt a világon.

Volt-e szükség az Arénában különleges átalakításokra a produkció érdekében, esetleg volt-e különleges kérés a társulat részéről?

Semmilyen különleges átalakításra nem volt szükség, a Budapest Aréna nagyon profi és viszonylag új építésű helyszín, minden adottsága megvan hozzá, hogy ilyen szintű produkciókat is tökéletesen ki tudjon szolgálni. A társulat részéről sem merült fel különleges igény, bár ők híresek arról, hogy minden elődásukhoz mindent saját maguk visznek városról városra, pontosan azért, hogy minden helyszínen ugyanazt az élményt tudják nyújtani a nézőknek.

(Forrás: Kultúra.hu)
(Fotó: Live Nation)

Megjegyzések