Bobby Womack Alzheimer-kórban szenved

A soulénekes állapota egyelőre nem súlyos, de az orvosok szerint javulásra nincs esély, egyre többször jelentkeznek majd a tünetek.

A 68 éves Bobby Womack az elmúlt évben előbb rákbetegsége kapcsán került a hírekbe, majd a betegség legyőzése után megjelentette The Bravest Man In The Universe című új lemezét, amelynek producere a Blur dalszerző-énekese, Damon Albarn volt. Womack betegségének jelei egy szeptemberi díjátadón már nagy nyilvánosság előtt is jelentkeztek, amikor nem tudta felidézni Albarn nevét, és beszédében Damon Osbourne-nak nevezte zenésztársát.

Azóta az orvosok megállapították, hogy az énekes Alzheimer-kórban szenved, és miután a betegséget nem lehet gyógyítani, várhatóan hamarosan tovább romlik az állapota.

"Az orvosok szerint az Alzheimer-kór jeleit lehet észrevenni rajtam. Még nem vészes, de egyre rosszabb lesz. Frusztráló, hogy néha nem emlékszem a saját dalaim címére sem" - mondta Womack, aki betegsége ellenére folytatja a munkát következő lemezén, a Best Is Yet To Come című albumon.

Megjegyzések