NoMeansNo a Hajón

Budapest, A38 Hajó, december 5. 19:30

Bár Kanada és annak zenei élete gyakran gonosz tréfák céltáblája (lásd a vonatkozó South Park-filmet), elvitathatatlan, hogy az északi állam megannyi kultzenekarral ajándékozta meg a világot. A Voivod után ezúttal a Nomeansno látogat el hozzánk.

Az 1979-ben alakult zenekar ha akarna, sem tudna kitörni underground státuszából, a vancouveri trió ugyanis legalább annyira kommersz és sikerorientált, mint az Ausztrál Állami Digeridoozenekar. Ugyanakkor jóval változatosabb annál. Zenéjükben a funk, a jazz, a blues, vagy a hardcore elemei egyaránt megférnek, ám mindehhez 100%-os punk szellemiség társul. Többek között ennek köszönhető, hogy karrierjük során többször kollaboráltak a Dead Kennedys egykori énekesével, Jello Biafrával is. Vele rögzítették pl. 1991-es nagylemezüket, a The Sky Is Falling And I Want My Mommyt. A galambősz tagokat felvonultató formáció újfent bebizonyítja: attól, hogy egy zenész úgy fest, mint egy ötvenes technikatanár, még nem feltétlenül kell countryt vagy motoros rockot játszania.  
A Dereng alig kétéves formáció, ám a tagok annál régebbi zenei múlttal rendelkeznek: Bokros Csaba gitáros 2010-ig az Isten Háta Mögött tagja volt, míg Mestyán Ádám basszusgitáros jelenleg is a VHK-ban (azaz újabban Vágtázó Életerőben) zenél.

Megjegyzések