Mégis lesz jövőre pécsi Rockmaraton

Az idei rendezvényt úgy harangozták be, hogy az lesz az utolsó, végül mégis sikerült forrást találni rá, az önkormányzat támogatásénak köszönhetően jövőre újra megrendezik az ország egyetlen "tiszta" rockzenei fesztiválját.

A város ötmillió forinttal segíti a szervezők munkáját, így a fesztiválra 2013. június 25. és 30. között ismét sor kerülhet a Malomvölgyi Arborétumban - olvasható a pécsi önkormányzat közleményében.

"A 30 ezres látogatottságú fesztivál már Pécshez tartozik, színesíti a kulturális palettát. Azt akartuk, hogy ez így is maradjon" - idézte a közlemény Csizi Pétert, Pécs alpolgármesterét.

Az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre ismét négy nagyszínpadon szól majd a rock, és a fellépők közé olyan sztárokat várnak, mint a New York-i hardcore legendát, a Sick of It All-t, és a svéd progresszív metál csapatot, az Evergrey-t.

Varga Zoltán operatív szervező az idei fesztivált megelőzően jelentette be, hogy a 2012. évi lesz az utolsó Rockmaraton. A döntést a nehéz gazdasági helyzettel, különösen a kedvezőtlen forint/euró árfolyammal indokolta, amely miatt évről-évre egyre nehezebb megrendezni az eseményt.

Az idei Rockmaraton költségvetése 50 millió forint volt, ebből 13,5 milliót forintot költöttek euróban a külföldi vendég zenekarokra. Az eddigi tizenkét Rockmaratonon mintegy ezer együttes lépett fel, produkcióikra 200 ezernél is többen váltottak belépőt.
 

Megjegyzések