Bach újrafelfedezve Kaposváron

Kaposvár, Református templom, november 24. 15:00

Országjáró templomi koncertsorozatra indult Varnus Xavér. A világhírű orgonavirtuóz ezúttal Bach újrafelfedezésére invitálja a közösséget, produkciójában a klasszikus muzsikát jazz-es elemekkel vegyítve tálalja így adva újszerű értelmezést a néha nehezen emészthető és komor Bach-műveknek.

Varnus Xavér szeret kísérletezni, ezt tudjuk róla. Ahogyan az is közismert tény, hogy orgonajátéka más dimenziókat nyit meg, keze alatt ez a hatalmas és méltóságteljes hangszer szinte megszelídül. Élőben hallani a legjobb, hiszen ehhez a zenéhez elengedhetetlen a templomi miliő, a remek akusztika, a falakról visszaverődő hangok kavalkádja és a szent ereklyék közelsége által fenséges környezet. 

A művész november 24-én 15 órakor a kaposvári református templomban koncertezik. Igazi örömzenére lehet számítani, melyben Barcza Horváth József bőgős és Tóth Zsolt dobos lesz Varnus Xavér zenésztársa. Meglátják, milyen jól kiegészíti egymást ez a három – első látásra, hallásra – nagyon is különbözőnek, össze nem illőnek tűnő – hangszer. És az is hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a klasszikus zene, és a könnyedebb jazz igenis jól megfér egymás mellett, sőt erősíti, kiegészíti a másikat. 

A koncertet jótékony céllal szervezi a Lions Club. Tehát ha jegyet váltunk, rászorulókon segíthetünk.

Megjegyzések