Végrehajtók üldözik Szinetárék cégét

Meglepő információ jutott a Blikk birtokába: amíg hatalmas sikerrel járja az országot a Szinetár–Bereczki házaspár, telt házas koncertekkel örvendeztetik meg a rajongókat, addig közös betéti társaságuk óriási gondban van: tavaly augusztus vége óta három végrehajtást „zsebeltek be”. 

A cégbíróságon vezetett adatok szerint 2011. július 22-én került az első bírósági végrehajtás a SziBer Music Művészeti Bt.-re, majd kevesebb mint egy hónap múlva jött a következő, míg a legutóbbiról 2012. augusztus 21-én állította ki a végrehajtás megkezdéséről szóló értesítést egy fővárosi kilencedik kerületi közjegyző.

Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán szerelmük hajnalán valószínűleg még nem gondolta volna, hogy egyszer majd Magyarország egyik legkeresettebb duója lesz. Nem csak a magánéletben, a munkában is osztozni akartak mindenen, ezért miután kimondták a boldogító igent, Dóra az 1999 óta működő bt.-jét Dó-art-ról átnevezte SziBer Music Művészeti Bt.-vé, és bevette a cégbe a férjét. Később, 2009-ben létrehoztak még két közös kft.-t is.

A házaspár mindkét tagja beltagként szerepel a betéti társaságban, vagyis a saját vagyonukkal felelnek mindenért, nem úgy, mint a kültag, Dóra édesanyja. A vállalkozásuk két éve mínuszban van, tavaly 451 ezres, 2010-ben 5,07 milliós veszteséggel zárták az évet, és a másik két cégük mérleg szerinti eredménye sem kecsegtető, nullára jöttek ki az utóbbi években.

2009-ben mindkettő 24 ezres veszteséggel, 2010-ben mindkettő minimális nyereséggel, 9 ezerrel, 2011-ben pedig az egyik 20 ezerrel, a másik pedig 21 ezerrel zárta az évet a mérlegeket szerint.

A B.Z. Music Kft. és a Szini-Art Kft. tevékenységét illetően szinte azonos: az előadó-művészet, az alkotóművészet, a rádió- és tévéműsorral kapcsolatos dolgok mellett megtalálható többek között a ruhagyártás, a tartósított lisztes áru gyártása, a homogenizált, diétás étel gyártása, a malomipari termék gyártása, az italszolgáltatás és az éttermi, mozgó vendéglátás.

A házaspár augusztus közepén jelentette be, hogy elválnak, decemberig azonban vállalnak még közös fellépéseket, nagyjából félmillió forintért. De vajon mi lesz a közös vállalkozásaikkal? Kinek kell majd fizetnie a tartozások után?

Megjegyzések