Új számokat is játszhat Budapesten a Thin Lizzy

A hard rock zene történetének egyik meghatározó ír csapata november 13-án a Petőfi Csarnokban (PeCsa Music Hall) ad koncertet, a zenekar új dalokat is ígér.


A Thin Lizzy sok év tervezgetés után idén belekezdett egy új album rögzítésébe. Scott Gorham gitáros ezzel kapcsolatban közölte: a vállalkozás a fényes múlt miatt kockázatos, de a közönség elvárása, az aktuális felállás összhangja, illetve Ricky Warwick szövegírói képessége egyértelművé tette számukra, hogy időszerű és lehetséges egy új Thin Lizzy-lemez elkészítése. 

A zenekar utoljára 1983-ban jelentkezett stúdióalbummal, három évre rá elhunyt az énekes, basszusgitáros, dalszerző Phil Lynott.  A Thin Lizzy (amelyben még az aranykorban olyan zenészek is megfordultak, mint Gary Moore gitáros vagy a később az Ultravox frontembereként ismertté vált Midge Ure) 1996-ban ismét koncertezni kezdett, igaz, újabb stúdióalbum azóta nem készült, ha igaz, amit Scott Gorham bejelentett, akár már a novemberi, budapesti koncerten is előkerülhet néhány új szerzemény.

A Thin Lizzy olyan korszakalkotó dalok előadója volt, mint a Whiskey in the Jar (1973), a The Boys Are Back in Town (1976), a Don't Believe A Word (1976) vagy a Cold Sweat (1983), a csapat az 1969-től 1984-ig terjedő másfél évtized alatti működésével zenészek egész generációjára volt hatással világszerte.

A felállásban napjainkra Brian Downey dobos maradt az egyetlen alapító tag, de Phil Lynott-tal zenélt Scott Gorham gitáros és Darren Wharton billentyűs is.   

Megjegyzések