Tu Fawning a koncert Mappában

Helyszín és időpont: Budapest, Mappa Club, október 3. 22:00
Annyi mindent írtak a közelmúltban a Trafóról, hogy annak, aki nem eddig nem ismerte Budapest egyik legfontosabb kulturális intézményét, bizony nehéz lenne képet formálnia róla. A portlandi Tu Fawning koncertje például egy olyan esemény, ami segíthet tisztázni egyet, s mást.


Igen, a Trafó az a hely, ami befogadja az egyébként nehezen beskatulyázható magyar és külföldi zenekarokat (és egyéb művészeti ágak produkcióit), akiket – ha a Trafó és persze a bevállalós Soundkitchen szervezőgárda nem lenne – nagy eséllyel az életben nem láthatnánk, hallhatnánk kis hazánkban.

A Tu Fawning a Trafó miliőjébe tökéletesen belesimuló, különleges hangszerekkel is operáló amerikai zenekar, elsősorban a rock, a folk, a new wave és az ambient tárházából válogató sötét és misztikus zenei világgal. A zenekar négy évvel ezelőtt alakult, de tagjai már ennél korábbról ismerték egymást. Corinna Repp énekesnő és a több hangszeren is kiválóan játszó Joe Haege Liza Rietz-cel és Toussaint Perrault-val alakította meg a Tu Fawningot, és már első kislemezükkel (Secession) kritikai elismerésre és stabil rajongótáborra tettek szert, így az amerikai turné és a nagylemez (Hearts On Gold) sem váratott magára sokáig. Idén májusban jelent meg a zenekar második lemeze (Monument), a korábbinál erőteljesebb szintis és különlegesebb ütős hangással.

Megjegyzések