Trio Generations koncert Sárváron

Sárvár, Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár, szeptember 27. 19:00


Patinás környezetben – a sárvári Nádasdy Múzeum dísztermében – koncertezik szeptember 27-én, este 19 órától a Trio Generations. A hármas nem első alkalommal mutatkozik be a várban: garantált az élmény ez alkalommal is.

Az együttes a klasszikus ritmusszekcióra alapozott, multikulturális akusztikus trió. Funkot, fúziós zenét, rockot, jazzt, reggae-t is felfedezhetünk muzsikájukban. A 23 éves osztrák dobos, Emil Gross a magyar-osztrák határ mellett él. Ügyesen keveri a funk, a rock, a dzsessz és az avantgarde műfaját, stílusa egyaránt kötődik saját és az előző generációk zenéjéhez.

A zongorista Michael Jefry Stevens ezidáig mintegy hatvan cédét jelentetett meg. Joe Fondával – aki a világ egyik legjobban foglalkoztatott dzsesszbőgőse – New York-ban él. Közel harminc éve játszanak különböző formációkban. Kettejük együttműködéséről írta Glenn Astarita az All About Jazz-ben: „Vitathatatlanul egyike a legkiválóbb szövetkezésnek a modern dzsesszben”. Hallgassuk meg ezt a szövetkezést! Ezúttal Sárváron.

Megjegyzések