Rehabra vonult a Green Day frontembere

Billie Joe Armstrong néhány nappal a botrányos véget ért Las Vegas-i koncertje után jobbnak látta, ha részt vesz egy elvonóprogramon.


A Green Day a múlt hét végén a Las Vegas-i iHeartRadio Music Festivalon vett részt, ahol egy 45 perces fellépést kellett volna adnia, ám szűk félóra után véget ért a show. A színpaddal szemben elhelyezett, a zenészek tájékoztatására elhelyezett monitoron ekkor megjelent, hogy egyetlen perc van hátra a koncertből, a zenekar frontembere ezt úgy értelmezte, hogy a szervezők a felére csökkentették a műsor idejét. Billie Joe Armstrong alaposan bepöccent erre, és másfél perces kirohanást intézett a sérelem miatt, a "fuck" szó meglehetősen gyakori emlegetésével. Hogy nyomatékot adjon mondanivalójának, végül szétverte a gitárját, eldobta a mikrofont és levonult a színpadról.

Később kiderült, hogy tévedésről volt szó, a koncertet nyugodtan lehetett volna még tovább is tartani. A zenekar közleményben kért elnézést mindenkitől, és azt is bejelentette, hogy az énekes elvonóra vonult, hogy megszabaduljon aktuális függőségétől. A frontember szeptember elején azzal került a hírekbe, hogy egy koncert előtt kellett kórházba szállítani rosszulléte miatt.

A Green Day kénytelen volt elhalasztani a hétfőn megjelent új lemeze promóciós programjait, ezeket egy későbbi időpontban, Billie Joe Armstrong felépülése után folytatja az együttes.

Megjegyzések