Műbejelentés

A komoly- és könnyűzeneszerzők az Artisjusnál jelentik be új műveiket, lehetőség szerint még azok első megjelenése előtt. Erre azért van szükség, hogy a beszedett jogdíjakat pontosan fel tudjuk osztani, ki tudjuk fizetni. (Nem zenei művek bejegyzéséről másik oldalunkon olvashat.)
Egyesületi tagoknak és a szerzői megbízást aláíróknak a műbejelentés ingyenes. (Tagsággal és megbízással kapcsolatos információkról az alábbi oldalunkon tájékozódhat.) A kívülálló szerzőknek a műbejelentés művenkénti regisztrációs díja 700 Ft+áfa.
A bejelentendő művek adatait a Műbejelentő lapon kell közölni, az adatmezőket értelemszerűen kitöltve, minden szerző által aláírva. Ha a mű egy másik szerző védett művének átdolgozásával keletkezett, ehhez az eredeti mű szerzői jogosultjának engedélye is szükséges (autorizáció), amelynek megadását szintén a Műbejelentő lap aláírásával igazolhatja a jogosult.
A szerző által benyújtandó műbejelentő csomagnak tartalmaznia kell:
- a műbejelentő lapokat (művenként egyet kell kitölteni)
- új szerzők esetében kitöltött személyi adatlapot, és a Szerzői Megbízást közös jogkezelésre.
- amennyiben nincs Szerzői Megbízás közös jogkezelésre: a befizetett csekket vagy annak másolatát (csekk az alábbi címen kérhető)
- a műpéldányt (CD vagy kotta) - hangfelvétel esetén a művek címét és sorrendjét ("track lista") kérjük feltüntetni
A zeneszerzők és a szövegírók jogdíjaránya - eltérő bejelentés híján: (1) nyilvános előadási és sugárzási jogdíjak: 60% zeneszerzők, 40% szövegírók; (2) hangfelvétel- és más "mechanikai" jogdíjak: 50% zeneszerzők, 50% szövegírók.
Kapcsolat:
Artisjus Szerzői Ügyfélszolgálat
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17, I. em. 122.
Tel: (1) 488 2676 és (1) 488 2669
Fax: (1) 212-2636

Megjegyzések