A Sárga Tengeralattjáró felújítva

Feljavítva kerül újra kiadásra a Beatles Yellow Submarine című filmje. Június 5-től érhető el a Beatles legendás, animációs musicalfilmjének, a Yellow Submarine-nek a digitálisan helyreállított változata.

A United Artists és a King Features Synicate bábáskodása alatt készült eredetit George Dunning animációs producer rendezte még 1968-ban. A film alapjául szolgáló zenét a Beatles jegyezte, és a zárójelenetében maguk a tagok is megjelentek. A Sárga Tengeralattjáró akkori fogadtatása kifejezetten pozitív volt mind a kritikusok, mind pedig a nézők részéről. Az egykori Time-cikk szerint pedig óriási durranás volt a tiniken túl az idősebb korosztály számára is.

Az alkotás olyan klasszikus Beatles-dalokat vonultat fel, mint a címadó Yellow Submarine vagy az All Together Now. De megbújnak olyan felvételek is, mint az It’s All Too Much, ami később az All You Need Is Love kislemez B-oldalán bukkant fel vagy az Only A Northern Song, ami a Sgt. Pepper stúdiómunkálatai alatt született. A filmzene instrumentális dalokat is tartalmaz, ezeket George Martin szerezte és hangszerelte.

A Sárga Tengeralattjáró a megjelenés évében elnyerte a New York-i Filmkritikusok Különdíját, és később jelölt volt a Hugo-díj Legjobb Drámai Előadás kategóriájában, valamint a Legjobb Eredeti Filmzene Grammy-díjára is.

A tuningolt változat egyelőre kizárólag az iTunes áruházában vásárolható meg digitálisan, melyhez interaktív bookletet is kapunk, később pedig DVD, Blu-ray és CD formátumban is kapható lesz.
Forrás: Hirado.hu

Megjegyzések