Nyílt nap a Kodály Központban

Nyílt napot tart a Kodály Központban a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. május 22-én. A régió legnagyobb, országos és nemzetközi viszonylatban is egyedülálló zenei központjának megtekintésére 10 és 18 óra között, óránként indulnak vezetett csoportok. A részvétel ingyenes.

A Kodály Központ nemzetközi összevetésben is jelentős akusztikai tervezéssel készült, korszerű háttértechnikát alkalmazó, multifunkcionális épület, amely hangversenyteremként és konferenciaközpontként is működik, mintegy 11 144 négyzetméteren. A 2010-es átadása óta több építészeti elismerést begyűjtő épület nemcsak a süttői mészkőlapokkal borított külseje miatt lett híres: Magyarországon egyedülálló, égerfa borítású hangversenyterme az egyik legjobb akusztikájú és legszebb hazai koncertterem, amely világszínvonalával minden igényt kielégít. Nemzetközileg elismert zenekarok és zenészek, neves komoly- és könnyűzenei előadók rendszeresen fellépnek a Kodály Központban.

A nyílt napon építészeti, hang- és fénytechnikai érdekességekkel ismerkedhet meg a látogató, miközben elkalauzolják a központ rejtett zugaiba: a 999 fős nézőtérre, a színpadra és a színpad mögé, a nagyközönség számára rejtett, hangfelvételek helyszínéül szolgáló stúdióterembe, mely a mindennapokban a rezidens zenekar, a Pannon Filharmonikusok próbatermeként működik. A körülbelül 40 perces vezetett séták óránként indulnak a Kodály Központ jegypénztárától.

Megjegyzések