A Deco Heart avatja fel a Kolozsvári Állami Magyar Színház Stúdióját

Újabb jazzkülönlegességgel érkezik a tavasz a Kolozsvári Állami Magyar Színházhoz: május 13-án este 8 órától a Stúdióteremben a Mat Maneri és Lucian Ban alkotta Deco Heart duó tart kamaradjazz-koncertet. Az est azért is különleges, mert a Deco Heart koncertje egyben a színház Stúdiójának koncerthelyszínnként való felavatását is jelenti.

A Deco Heart egyedi duó, amely a jazz, a kortárs klasszikus zene és a New York-i, belvárosi improvizáció határán mozog. Tagjai Mat Maneri hegedűművész és brácsás, valamint Lucian Ban, a tengerentúlon is híressé vált erdélyi zongorista.

A két zenész először a díjnyertes Enesco Re-Imagined című third stream jazzalbumon dolgozott együtt, amelyet több zenekritikus 2010 legjobb lemezei közé sorolt, és amelynek elkészítésében számos neves zenész – többek között Badal Roy, Tony Malaby, Ralph Alessi, John Hebert, Gerald Cleaver – működött közre. Az alkotók a neves román hegedűvirtuóz, George Enescu műveit értelmezték újra. Lucian Ban és Mat Maneri közösen vezetik az Angels of Repose nevű kvartettet is, amelyben Randy Peterson dobossal és Drew Gress nagybőgőssel zenélnek együtt. Első lemezüket idén adják ki.

Megjegyzések