Gyász! 65 évesen ment el a Doobie Brothers sztárja

A banda dobosa, Michael Hossack olyan slágereken működött közre, mint a Listen To The Music és a China Grove. Halálát rák okozta. Menedzserének, Bruce Cohn-nak tájákoztatása szerint a sztár Wyoming-i otthonában hunyt el egy héttel ezelőtt.

Hossack 1971 és 1973 között dobolt a Doobie Brothers-ben, majd 1987-ben újra csatlakozott hozzájuk. Az amerikai rock zenekar több mint 40 millióü lemezt adott el világszerte karrierje során. 2004-ben a The Vocal Group Hírességek Csarnokába is beiktatták őket. Hpssack-nek azonban két évvel ezelőtt abba kellett hagynia a nyilvános zenélést, a fellépésekben egészségének megromlása akadályozta meg őt.

A banda társalapítója, Tom Johnston tisztelettel adózott a dobos emléke előtt, amikor „hihetetlen zenésznek” nevezte őt. Hozzátette: „Mike mindig része lesz a zenei életemnek, és a Doobie Brothers életének is. Az elmúlt néhány évben betegsége ellenére bátran és eltökélten játszott, és ezért mindig csodálni fogom őt.”

A Doobie Brothers énekes-dalszerzője, Pat Simmons visszatekintve Hossack-kal való 43 éven át tartó barátságára azt mondta: „csodálatosa kalandokat éltek meg együtt, olyan idők voltak ezek, amelyeket soha nem fog elfelejteni”.

„Köszönöm azokat a csodálatos emlékeket, Mike, és az összes nagyszerű zenét. Szeretünk téged.” – tette hozzá.

Bruce Cohn „harcosnak” nevezte Hossack-et, mint fogalmazott: „Nagy csatát vívott a rákkal, és Mike családjához és az egész zenekarhoz szólok amikor azt mondom, nagyon fog hiányozni.”

Hossack – miután elhagyta a Doobie Brothers-t 1973-ban – két másik zenekarral, a Bonaroo-val és a DFK-val is játszott, valamint partnere lett egy hangstúdiónak is.

Hossack fiát és lányát hagyta maga mögött.

Megjegyzések