A "Több mint testőr" musical bemutatása

Londonban novemberben mutatják be a Több mint testőr című film musicalváltozatát. Whitney Houston egykori szerepét Heather Headley alakítja.

Az új musical olyan mozifilmből készült zenés produkciók nyomába léphet Londonban, mint a Ghost, a Doktor Szöszi Az oroszlánkirály vagy a Billy Elliott. A projekten már tavaly óta dolgoznak, az iránta való érdeklődésen viszont kétségtelenül sokat lendített Whitney Houston tragikus és váratlan halála. A világhírű énekesnő 48 éves korában, tíz napja hunyt el egy Beverly Hills-i hotelszobában. Így volt ez Michael Jackson halála után is a Thriller Live című produkcióval, amelyet 2009 januárjában mutattak be és az eredeti tervek szerint mindössze pár hónapig játszották volna, a popcsillag halála után viszont olyan népszerűvé vált, hogy a mai napig látható a West Enden.

A Több mint testőr musicalváltozatában is felcsendül majd Whitney Houston leghíresebb slágerei közül néhány, például az I Will Always Love You (videónkon) is. Az 1992-es, Mick Jackson rendezte, Lawrence Kasdan forgatókönyvéből készült film cselekményétől néhány ponton eltérő darab forgatókönyvét az amerikai Alex Dinelaris írta, a rendező Thea Sharrock, aki a Daniel Radcliffe főszereplésével készült Equust is rendezte. A darabot az Adelphi Színház tűzi műsorra a West Enden.

Whitney Houston szerepében Heather Headley látható. A trinidadi-amerikai R&B és soul műfajokban is sikeres énekes-színésznő Tony- és Grammy-díjjal is rendelkezik. 1997-ben debütált Az oroszlánkirályban, majd az Aida musicalverziójában aratott sikert, de közreműködött Andrea Bocelli több koncertjén is.
Forrás: fidelio.hu

Megjegyzések